Tillgänglighet på

torgens hemsidor

 

  1. GöteborgsLokaler
  2.  / 
  3. Om oss
  4.  / Tillgänglighet Torgen

Tillgänglighetsredogörelse

För torgens hemsidor.

Här kan du läsa tillgänglighetsredogörelsen för ditt torgs hemsida. Du kan även läsa om vad digital tillgänglighet är och hur du gör för att lämna synpunkter på tillgängligheten på hemsidan.

Innehåll på denna sida

    Vad är digital tillgänglighet?

    Digital tillgänglighet innebär att ingen ska hindras från att använda digital service på grund av funktionsnedsättning. Till exempel ska innehållet vara lätt att läsa och förstå. Du ska också kunna ta del av innehållet, och utföra de tjänster som finns, oavsett om du behöver använda något hjälpmedel eller inte.

    Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service

    För webblogg.goteborg.se gäller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Kraven i lagen är baserad på den internationella standarden för webbtillgänglighet, WCAG 2.1 nivå AA.

    Tillgänglighetsredogörelse för torgets hemsida

    Förvaltnings AB GöteborgsLokaler ansvarar för våra torgs hemsidor. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här kan du läsa om vilka kända problem som finns och hur du gör för att rapportera brister.

    Hur tillgänglig är torgets hemsida

    Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Följande brister känner vi till och arbetar löpande för att åtgärda.

    Allmänna brister

    Vissa fält har inte rätt struktur. Detta gäller främst i en del formulär. Detta för att det kan vara svårt att navigera på sidan endast med tangentbord.

    För dig som använder skärmläsare

    • Vissa delar på webbplatsen är inte helt korrekt uppmärkta enligt den tekniska standarden Wai-aria. Standarden syftar till att göra webbinnehåll mer tillgängligt för personer som använder hjälpmedel, till exempel skärmläsare.
    • På vissa sidor används html för att formatera texter. Till exempel genom att använda tabeller för utseendets skull. Det kan göra att texten läses upp i fel ordning och blir svårare att ta till sig för den som använder ett skärmläsningsverktyg.
    • Kontrasten på viss text kan uppfattas som lite för låg. Vi har dock arbetat med att använda en kontrast som skall vara läsbar för alla användare.

    Så har vi testat tillgängligheten

    Vi använder ett automatiskt verktyg för att upptäcka tillgänglighetsproblem.

    Denna tillgänglighetsredogörelse uppdaterades 2 februari 2023.

    Om du har synpunkter på tillgängligheten

    Vi arbetar löpande med att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Lämna gärna dina synpunkter om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att hemsidan inte uppfyller lagens krav.

    Lämna dina synpunkter till GöteborgsLokaler

    Har du synpunkter på tillgängligheten på hemsidan kan du maila info@goteborgslokaler.se.

    Kontakta tillsynsmyndigheten

    Det är Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, som är tillsynsmyndighet. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och anmäla det.